KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Úgy érzem, a miniszter úr sokszor nincs tisztában azzal, hogy mit mond. Emlékeztetni szeretném egy régebbi mondására, ami lényegében kapcsolódik a költségvetéshez is: “Az előzetes állásfoglalások alapján az a helyes, amit Gőgös képviselő úr mondott, hogy a 30 százalékos nemzeti kiegészítést az egyszerűsített rendszerben nem használhatjuk fel. Ez viszont egyértelművé teszi, hogy Magyarországnak mit kell választania, hiszen egy időben kétféle rendszert nem lehet fenntartani. Ha az európai uniós szakértők ezt írásban is megerősítik - márpedig ezt mondták -, akkor egyértelmű, hogy Magyarországnak a normatív rendszert kell választania.”
Ez augusztus 27-éig így volt. Akkor a miniszter úr bejelentette, hogy mégis úgy döntöttünk, hogy az egyszerűsített támogatási formát fogjuk választani. Most nem tudom, hogy a költségvetés mikor készült, a normatív vagy az egyszerűsített támogatást vette-e figyelembe.
De nézzünk egy nagyon érdekes számot ebből a költségvetésből! A költségvetésben az osztatlan földtulajdonok kimérésének költségei soron százmillió forinttal találkozunk. A miniszter úr annak idején, amikor a 2003-as költségvetést tárgyaltuk, azzal érvelt, hogy nincs pénz 2003-ban az osztatlan közös tulajdonú földek megszüntetésére, ezt a 2004-es költségvetés fogja biztosítani. Mintegy 5-6 milliárd forintra lenne ehhez szükség. Most önök százmillió forinttal állították be. Biztos emlékszik rá, hogy akkor módosították a '93. évi II. törvényt a földrendező és földkiadó bizottságokról, amelyben ez olvasható: “A sorsolási jegyzőkönyv alapján 2004. január 1-jétől kezdődően az illetékes körzeti földhivatal - az állami költségvetés terhére - változási vázrajzokat fog készíteni.”
Önök 5 milliárddal szemben 100 milliót állítottak be. Erről beszélt Varga Mihály képviselő úr.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me