KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Zaj. - Az elnök csenget.) Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Számomra megdöbbentő volt ez a harsány és ne haragudjon a kifejezésért, de demagóg kirohanása a költségvetéssel szemben. (Közbeszólások. - Zaj.) Én arra gondoltam, hogy ön köszönetet fog mondani a magyar kormánynak azért, mert az önök késlekedését, ami a nemzeti fejlesztési terv megalkotását illeti, elvégezte. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Igaz, hogy nagyon kevés idő maradt arra, hogy az európai uniós források alapját, a nemzeti fejlesztési tervet megalkossuk, de ez a kormány ezt elvégezte. Tehát most, 2004. január 1-jén van miről tárgyalni, van mire pályázatokat benyújtani, van mihez kapcsolódni.
A másik, nyilván sokáig aludt ma délelőtt, képviselő úr, ezért nem volt ideje meghallgatni a pénzügyminiszter expozéját (Közbeszólások, köztük dr. Gyimesi József: Mikor jöttél be?), a lemezt meg valószínűleg elfelejtette berakni a számítógépébe… (Dr. Répássy Róbert: Medgyessy Péter sem volt itt!) Kérjenek már szót, elnök úr, legyen olyan kedves, mert így nem lehet beszélni. (Az elnök csenget.) Mert ha itt lett volna reggel a pénzügyminiszter úr expozéján, akkor világosan értelmezhette volna mindazt, amit nem sikerült a CD-lemezről önnek értelmeznie. A pénzügyminiszter úr világosan elmondta azt, hogy milyen európai uniós forrásokat vonhat be a hazai fejlesztésekbe a magyar kormányzat, elmondta azt, hogy ezekhez milyen hazai forrásokat társít a magyar költségvetés. Elmondta azt is, hogy milyen összegek azok, amelyek egyébként a magyar vállalkozókhoz jutnak, de nem jelennek meg a költségvetésben. Gondolom, erről is akkor képet kaphatott volna a képviselő úr. És elmondta azt a mérleget, ami az európai uniós befizetéseket és az Európai Uniótól kapott támogatások egyenlegét jelenti.
Nagyon sajnálom, képviselő úr, hogy ön ebbe a vitába meglehetősen későn és meglehetősen agresszíven kapcsolódott be, jobb lett volna, ha ezt tárgyszerűen teszi, de ehhez persze ismeretekre lett volna szükség.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólások az ellenzéki padsorokból, köztük dr. Répássy Róbert: Végre egy ember, aki nem agresszív! - Derültség az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me