LENGYEL JÁNOS

Full text search

LENGYEL JÁNOS
LENGYEL JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. 2004-ben a mezőgazdaság és a vidék helyzete sokkal bonyolultabb, mint ahogy azt itt a költségvetés kezelni akarja, annál az egyszerű oknál fogva, amit a költségvetés készítése során nem vettek figyelembe. 2003-ban olyan tragikus helyzet volt a mezőgazdaságban, a téli fagykár, a tavaszi fagykár még tetőzte, hozzátéve a nyári aszályt, hogy a mezőgazdaságból élők tőketartalékaikat felélték. 2004-ben szinte nincsen az újrakezdésnek és újraélesztésnek lehetősége.
A vidék elválaszthatatlan a mezőgazdaságtól. Ismerve, tudva azt a gondot, hogy az önkormányzatok egyharmada már falhoz van állítva, a másik egyharmada olyan helyzetben van, hogy már bérhiteleket vesznek fel 1-2-3 hónapra, a harmadik egyharmada pedig rövid időn belül lesz falhoz állítva, majd január 1-jétől kezdve, amikor nem lesz finanszírozva a gázár emeléséből adódó költségvetési probléma.
A következőt szeretném ezzel ecsetelni még: nagyon sok önkormányzat van olyan helyzetben, hogy egyedüli eltartó egy kistelepülésen belül, és más eltartó nincsen. Ha ezek a mezőgazdaságból élők eltartottakká válnak, akkor tovább nehezítik majd az önkormányzatok helyzetét.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me