MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Simicskó István képviselőtársam a leépítés példáját mutatta be a honvédség esetében. Én azt gondolom, hogy sajnos ez a leépítés nemcsak itt, hanem az élet más területein is világosan tetten érhető, ilyen például a lakástámogatás. A lakástámogatás kapcsán három csapás érte az elmúlt időszakban a szocialista kormány idején a magyar polgárokat.
A kamattámogatás csökkentése mellett a jövő évi költségvetés a bérlakásépítések vonatkozásában drasztikus leépítést irányoz elő. Ez a leépítés azt jelenti, hogy a tavalyi évhez képest, amelyben 20 milliárd volt a költségvetési forrás, a jövő évi költségvetés mindösszesen 7 milliárdot tervez erre a célra. Tehát két év alatt egyharmadára csökken a bérlakásépítésre fordítandó pénzügyi forrás, miközben ha vannak rászorult emberek, akkor ők azok, akiknek nincsen önálló lakásuk, és az ő lakhatási problémáinak megoldásában segít rengeteget a bérlakások építése. A szocialista ígéretek egyébként évi 8 ezer bérlakásról szóltak, és négy év alatt pedig 25 ezer bérlakás építését tervezték. El kell mondjam, hogy 1600 bérlakás építhető a jövő évi költségvetési forrásból. Tehát, tisztelt képviselőtársaim, mindazokat, akik a választóknak - szocialista képviselőkre gondolok, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében Csabai Lászlónéra vagy másokra - azt ígérték, hogy a bérlakások építésében előrelépés lesz, arra kérem, hogy támogassák az indítványomat, amely legalább a szinten tartást irányozza elő a jövő évre.
A harmadik csapás a személyi jövedelemadó-kedvezmény drasztikus csökkentése. Háromnegyedét vonják el a polgároktól, ennyit vesz ki Medgyessy Péter, Csabai Lászlóné és a többi szocialista képviselő azzal, ha megtámogatja a szocialista kormány indítványát, a magyar polgárok és a magyar családok zsebéből.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me