TÓTH GÁBOR

Full text search

TÓTH GÁBOR
TÓTH GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az Északkelet-Pest megyei régiós kommunális hulladéklerakó kapcsán, illetve ennek vetületében én igen-igen csak sajnálatomat tudom kifejezni a Környezetvédelmi Minisztériummal kapcsolatosan, hiszen egyetlen kormánynak sem kedvenc gyereke a környezetvédelem, itt meg azt lehet mondani, hogy talántán a zabigyerek kategóriában nevesíthető.
Előre szeretném jelezni, hogy mint a környezetvédelmi bizottság ülésén is elmondtam, és a kormánypárti képviselőtársaim is egyetértettek velem ebben a dologban, sok olyan fejezete van jelen pillanatban a brüsszeli pénzeknek, amelyek tényszámként vannak nevesítve a költségvetésben, amit a magam részéről fikciónak tartok. Hiszen nálunk már lényegesen reprezentatívabb EU-s országok sem tudják százszázalékos keretösszegben ezeket a lehetőségeket kihasználni, például Portugália, Spanyolország esetében az 50-60 százalékos sikeres pályázat is adott esetben már jónak mondható, miközben nálunk az alapok sincsenek meg ehhez.
Az elmúlt időszakban volt szerencsém részt venni az FVM illetékes államtitkár urával, aki momentán már nincs a pozíciójában, egy bizonyos fórumon, ahol elmondta, hogy mintegy nyolcvan-egynéhány millió forintot terveznek az önkormányzatok részére majdan szétosztani ahhoz, hogy adott esetben az önkormányzatok indítsák azokat a pályáztatási és pályázati lehetőségeket, amelyeket adott esetben majd szeretnének felsőbb szinteken, akár Brüsszel felé eljuttatni. Ez ad absurdum, egy struktúrának valahol az alapjaiban kellene meglenni, és ekkora pénzösszegekkel ezeket nem lehet működőképessé tenni; miközben úgy néz ki, hogy haknibrigádok kezdenek összeállni, és pályázatokat készíteni, akár önkormányzatoknak, akár falusi vállalkozásoknak, és nyomorult embereket akár hitelekbe belekényszeríteni ahhoz, hogy adott esetben esetlegesen relatív sikerrel pályázhassanak valamerre.
Tehát a magam részéről, miután az időkeretem elfogyott, csak ennyiben akartam ebben a verzióban ezt nevesíteni; viszont az Északkelet-Pest megyei lerakó kapcsán (Az elnök jelzi az idő leteltét.) sajnos még egyéb élményeim is vannak.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me