VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Elhiszem, hogy Németh Imre miniszter úr ideges, amikor Varga Mihályról beszél, hiszen a pornyomába sem léphet szakmailag (Derültség a Fidesz soraiban.), és az a handabandázás, amit most itt előadtak a képviselőtársával együtt, mindennek a netovábbja, amikor a közel 90 milliárdos hiányt, amit a mezőgazdaságnál beterveztek, pozitívumnak igyekeznek beállítani.
Ez semmi másra nem elég, mint arra, hogy összeomlik az egész agrárium az önök asszisztálása mentén, és tulajdonképpen, amikor hivatkozás volt a MOSZ-ra - a félreértések tisztázása végett -, úgy értelmeztem, hogy még az az érdekvédelmi szervezet is, amelynek a bábáskodását önök végezték az évek során is, ellentétben van ezzel a költségvetési förmedvénnyel, nem beszélve a gazdakörökről és egyebekről.
Tulajdonképpen az önök soraiból Pásztohy képviselő úr is úgy nyilatkozott, hogy bizony a hiányt 100 milliárdos hitellel igyekeznek kiváltani, tehát van hiány, ezzel önök elismerték. És hogy mennyire mínuszos a költségvetés tervezése? 10 százalékos csökkenés van az agrárkutató intézményeknél – csak szemezgetek a dolgokból –, vagy a tangazdaságok esetében 40 százalékos csökkenés van betervezve és így tovább.
Vagy kiemelhetem az iskolatejprogramot, ahol csupán 800 milliót tetszettek egy közel 8 milliárdos programra betervezni. Nem tudom, hogy miből fogják ezt megoldani. Mindenesetre az a handabandázás, ami itt folyik - és elleplezése és a mínusznak plusszá való beállítása -, ezt még számtanként sem tudom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) elfogadni, nemhogy a termelők, a magyar gazdák.
Visszautasítjuk ezt a költségvetést, és módosítókkal szeretnénk javítani. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me