DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Full text search

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen. Kedves Karakas Képviselő Úr! Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ha állandóan visszanézünk, előbb-utóbb hasra esünk. Én ezt azért mondom, mert kétségkívül, én elmondtam, hogy az előző kormányok alatt is ezt meg kellett volna csinálni. De ha mindig azt mondogatjuk, hogy miért nem csinálta meg az Orbán-kormány, miért nem csinálta meg a Horn-kormány, akkor nem lesz semmi belőle. Tehát nem azt kell nézni, hogy mi miért nem történt, hanem most mit lehet csinálni.
Minden kornak az eszközeit a maga kora szerint kell ítélni és élni vele. Amikor én a háztájit emlegettem, akkor egy korban éltünk, amikor az a lehetőség volt. Ma egy egészen más kort élünk, egészen más eszközökkel és egész más módszerekkel kell egy termelésszervezést megcsinálni. Az én gondom az, hogy vajon melyik kormány lesz majd egyszer az, amelyik embert, infrastruktúrát, humán és anyagi erőforrást ad arra, hogy ezeket a kisegzisztenciákat megszervezzük, vagy éppen nemcsak az egész kicsiket, a nagyobbakat is. Ez magától nehezen megy. Ugyan ma van egy olyan lélektani állapot vidéken, hogy egyre jobban érzik az emberek az összefogás szükségszerűségét, és a szövetkezet mint szitokszó kezd elmúlni a tudatból. Bár nagyon nehéz az embereket összehozni, de ennek meglennének részben a humán, részben a közgazdasági eszközei, és nem negatív, hanem pozitív megkülönböztetéssel.
Sajnos az uniós csatlakozás után egyre kevesebb eszköz áll, mondjuk, közgazdasági eszköz a pozitív ösztönzés érdekében rendelkezésre, hiszen az egész támogatási rend eléggé behatárolt lesz. De sosem késő, és azt gondolom, hogy ha ilyen irányban halad az agrárpolitika és az agrárakarat, akkor nem kritizálni fogjuk, hanem dicsérni fogjuk, ha ez megtörténik hatékonyan, és azt hiszem, hogy akkor nem kell majd visszamutogatni sehová sem. Cselekedni most… - hogy is tetszettek mondani? Most és itt? Tehát tessék ezt végrehajtani!
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me