LENGYEL JÁNOS

Full text search

LENGYEL JÁNOS
LENGYEL JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót; ígérem, hogy többet nem szólok, ezzel befejezném. Csatlakoznék Medgyasszay képviselőtársamhoz: van egy adott helyzet, mindig az adott helyzetnek megfelelően kell kialakítanunk a stratégiánkat és taktikánkat. Tehát ne a múltban vájkáljunk most már, mert pontosan ezért az uniós csatlakozásnak a legnagyobb vesztese a mezőgazdaság és a vidék lesz. A mezőgazdaság és a vidék nem szolgált arra rá, hogy olyan félvállról kezeljük, hogy most, az utolsó pillanatokban nem hozzuk meg a szükséges áldozatokat, nem hozzuk meg a szükséges intézkedéseket, azokat az intézkedéseket, amivel még az adott szituációban helyzetbe tudjuk hozni a vidéken élőket, a mezőgazdaságból élőket.
A másik dolog, amit itt Vincze László képviselőtársam is felvetett: a szellemi tőkét most nem szabad kivonni a mezőgazdaságból, pont az uniós csatlakozás előtt. Ha tervbe is van véve a falugazdászi hálózat további leépítése, akkor most ne bántsuk; ne bántsuk egyelőre, mindaddig, amíg az uniós csatlakozást meg nem éljük, míg a megfelelő tájékoztatást el nem juttatjuk a falun élőkhöz, a mezőgazdaságból élőkhöz. Nem a 300 hektáros gazdának kell, Magda úr, a falugazdász, annak csak bélyegezni kell és aláírni kell.
(19.20)
Neki megvannak a szaktanácsadói. Az 5-10 hektárosoknak igen, mert a falugazdász adja a megfelelő instrukciót és megfelelő segítséget annak az embernek, és lehet, hogy pontosan az a segítség nem fog hozzá eljutni. Egyszerű oknál fogva mondom ezt, több mint 3 ezer települést hozunk nehéz helyzetbe, mert a mezőgazdaság most sodródik, sodródik a katasztrófa felé, vele együtt a vidék is. Ezt kell megállítanunk.
Az utolsó pillanatban vagyunk, az utolsó másodpercekben vagyunk, a huszonnegyedik óra utolsó másodpercében, most tegyük meg! Most kér a nép, most adj neki! Most kell a mezőgazdaságban és a vidéken élőket helyzetbe hozni, hogy az uniós csatlakozást meg tudják érni.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me