VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Karakas képviselő úr elmondta, hogy 2002-ből kiindulva próbáljunk meg előrefelé haladni és nézegetni. Valóban, teljesen igaza van.
Azt gondolom, hogy… Hogyan tovább? Legyenek géptámogatások, ültetvénytámogatások, -fejlesztések, olcsó hitelek, bővüljön a falugazdász-hálózat, mérjék ki az osztatlan tulajdont, a szövetkezeti üzletrészek kerüljenek kifizetésre, az aszály- és fagykár - várhatóan lesz ilyen jövőre, de reménykedjünk, hogy nem lesz - bizony kerüljön maradéktalanul kifizetésre, és időben. Természetes módon ehhez pénz, pénz, pénz kell. Nyilván nem annyi, mint amennyit a jövő esztendőre tervez a tisztelt költségvetés, hanem, mondjuk, közel 100 milliárd forinttal több, és ennek azért megvan a fedezete, mert amikor arról szól mindkét oldal, hogy bizony, itt ennek a háromszorosa is befolyik aktívumként a nemzetgazdaság kasszájába, akkor van miből; tehát a saját pénzét fogja tudni felhasználni az agrárium arra a célra, ami munkahelyet teremt, a vidéket megtartja, ottani élhető életet biztosít kicsinek és nagynak.
Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az agrárolló lehetséges nyitásában bizony nagy szerepet fog játszani az energiaárak iszonyatos emelkedése, hiszen az a 40 százalékos áremelés haza fogja vágni a fóliás kertészeket, az üvegház alatt termesztőket, mindazokat, akik gázzal vagy egyéb más energiával fűtenek; ugyanígy megterheli a gázolaj és egyéb jövedéki adó. Azt javasoljuk, hogy ennek a jövedéki adónak a 100 százalékát lehessen visszaigényelni, és ha ebben partner a másik oldal, kedves MSZP-s képviselő urak, akkor mi is meg tudjuk szavazni a módosításokkal a jövő évi költségvetést, és ez lehet majd a 2002-től vezető (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), fölfelé menő út és lehetőség.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me