KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Karsai József képviselő úrnak szeretnék válaszolni az iskolatejjel kapcsolatban. Annak idején valóban az Orbán-Torgyán-kormány indította be ezt a programot, 800 millió forinttal - tehát a jelenlegi költségvetési számra nagyon hasonlít ez a szám, ami most szerepel -; és akkor mi ezt csak beindítottuk.
Karsai képviselő úr is tudja jól, hogy az iskolatejprogrammal kapcsolatban született egy határozati javaslat. Ez a határozati javaslat, a H/4177. előírja: “Az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy a fenti célok megvalósítását biztosító intézkedéseket az alábbi szempontok figyelembevételével tegye meg: a program az egész országra terjedjen ki.” Tehát a 800 millió forint erre kevés. Bizottsági ülésen elhangzott, hogy közel 7-8 milliárd forintra lenne szükség. Arra kérném képviselőtársamat, mi ehhez adtunk be módosító javaslatot, hogy körülbelül ennyi pénzt biztosítson a következő évben a kormány, támogassa ezt a javaslatunkat, és ha megfelelő számú képviselő támogatni fogja, keresztül is fog menni ez a javaslat az Országgyűlésen.
Ami még elgondolkodtató, és örülünk, hogy megváltozott az MSZP-képviselők véleménye, hogy annak idején, másfél évvel ezelőtt, amikor leállították a programot, mi többször kértük, hogy ne kerüljön leállításra, folytassuk ezt a programot, és terjesszük ki az egész ország területére. A nyár folyamán Németh Imre miniszter úr még úgy nyilatkozott, hogy itassák meg a fölösleges tejet a disznókkal. Örülünk, hogy az MSZP-képviselőknél ez a szemlélet már megváltozott, és továbbra is szeretnék folytatni azt a programot, amit az Orbán-Torgyán-kormány annak idején megkezdett.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me