DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Jó lelkiismerettel állítom, hogy ez a törvényjavaslat minden paragrafusában pozitív intézkedést, előrelépést jelent az egészségügyben dolgozók számára, hiszen ez az a törvényjavaslat, amely az önként vállalt túlmunka és az ügyeleti díjtételek jelentős emelését, illetve az ügyeleti idő egy részének a nyugdíjszerzés szempontjából a szolgálati időbe való számítását irányozza elő az európai uniós csatlakozás időpontjától.
Röviden csak két körülményre szeretném felhívni a figyelmüket a szavazás előtt. Az egyik, hogy a Magyar Orvosi Kamara kérését teljesítve a törvényjavaslat címének a változtatását javasoljuk: a jogállásra való utalás a törvény címéből azért marad el, hogy az Országgyűlés döntését követően az orvosi jogállásról külön törvényjavaslat kidolgozására legyen majd lehetőség. A másik körülmény, amire felhívom a figyelmet, hogy az Európai Bíróság a közelmúltban döntést hozott az ügyeletről, a készenlétről az egészségügyben, és emiatt várhatóan a következő esztendőben szükség lesz arra, hogy a még el nem készült európai uniós irányelvvel összhangba hozzuk ezt a törvényjavaslatot.
Nem kívánok, tisztelt Országgyűlés, kitérni most a vitában elhangzott érvekre, amelyek nem szakmai, hanem politikai szempontból kritizálták a törvényjavaslatot. Sajnálom, hogy a politikai érvekben figyelmen kívül hagyták a törvényjavaslat valódi céljait, illetőleg azt a meghatározó tényt, amire a bevezetőben emlékeztettem.
Tisztelt Elnök Úr! A benyújtott módosító javaslatok többségét a kormány támogatja, és ezért kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy döntéseikkel az egészségügy szempontjait fejezzék ki, és ne a politikai hovatartozásukat.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me