FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen Szájer József és a mögötte álló Fidesz-frakció támogató gondolatait, hiszen tudjuk, hogy Szájer József az elsők között volt az, aki a Konventben már fölvetette ennek a kérdésnek a szükségszerű bevonását, és végig is vitte, ameddig az ő hatásköre tartott.
Nem értek egyet Fodor Gábor vélekedésével. Nyilvánvaló, hogy egy ultraliberális álláspontba egyházak nem kellenek. Erről ők már többször adtak bizonyságot. Ők értéksemlegességről beszélnek, miközben az Európai Unióról való szavazás kapcsán mindannyiszor értékközösségről beszéltek. Az a kérdésem, hogy mikor változott meg az értékközösség definíciója az értéksemlegesség definícióra. Ebből adódóan véleményem szerint elfogadhatatlan az érvelésük. Természetesen köszönöm frakciótársunk, Ékes József támogatását. A szocialista frakció Vastagh Pál által képviselt gondolatai hűen tükrözik az MSZP kettős játékát.
Szeretném ismételten emlékeztetni a parlamentet, hogy az Európai Unió parlamentje valóban 238:211 arányban leszavazta ezt a kérdést szeptember 24-én, csakhogy a szocialista, liberális és zöld frakció összességével szavazták le. Tehát nem a néppárt szavazta le, ő kisebbségben maradt, mert a liberálisok és a zöldek átálltak a szocialista frakcióhoz, és így sikerült ez a számunkra kellemetlen szavazás.
Még egyszer: úgy érzem, hogy a magyar államnak is és Medgyessy Péter miniszterelnök úrnak is utolsó lehetősége, hogy a kormányközi konferencián ez a megerősítő határozat ott álljon mögötte, és képviselje a magyar akarati többséget.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MDF és a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me