DR. TOMPA SÁNDOR

Full text search

DR. TOMPA SÁNDOR
DR. TOMPA SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Alelnök Úr! Államtitkár Úr! A turizmus a GDP közel 10 százalékát termeli meg hazánkban, és mintegy 300 ezer honfitársunk él ebből az ágazatból. Döntően a kis- és középvállalkozásokra jellemző az átlagos magyar helyzet, azaz tőkehiányosak, nehezen tudnak fejleszteni. Fokozottan igaz ez a hátrányos helyzetű térségekre, ahol a turizmusfejlesztés egyúttal a területfejlesztés eszközévé is vált.
Az ágazat támogatására a költségvetés évek óta célelőirányzatot működtet, melynek felhasználása háromszintű rendszerben történik: központi, regionális és megyei alapok és pályázatok léteznek.
(15.40)
Az idei év is úgy indult a turizmus számára, mint máskor. Márciusban megjelentek a pályázati kiírások, május-júniusra a vállalkozások, az önkormányzatok elkészítették a pályázataikat. Innentől átvette a szerepet a Regionális Támogatásközvetítő Kht., amely a bírálatokat elkészítette, a regionális idegenforgalmi bizottságok számára előkészítette a javaslatokat. Így aztán nyár elején ezek a bizottságok üléseket tarthattak, elvégezték a feladatukat, előkészítették döntési javaslataikat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium számára, azonban az ország jelentős részén mind a mai napig nem kaptak értesítést a pályázók.
Mi tart ilyen hosszú ideig, és mi ilyen bonyolult a Regionális Támogatásközvetítő Kht. számára? - kérdezem, államtitkár úr. Ki a felelős azért, hogy a pályázók többsége a mai napig nem tud semmit a pályázata sorsáról?
Köszönöm, és várom a válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me