GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! El kell ismerni, hogy a regionális turisztikai pályázatok előkészítését, kezelését végző Regionális Támogatásközvetítő Kht.-nál a nyári időszakban a kívánatosnál vagy az elvárhatónál ténylegesen lassúbb volt az ügymenet.
Az is tény, hogy nem minden regionális idegenforgalmi bizottságnál születtek meg időben a javaslatok, illetve több olyan döntés is született, ahol a bizottság csökkentett összegű támogatásra tett javaslatot, és ezért ezeket újra kellett tárgyalni. Emellett a beadott pályázatok szúrópróbaszerű ellenőrzése alapján több esetben pótlólagos ellenőrzést kellett tartani; ilyen ellenőrzésre került sor az észak-magyarországi és a dél-alföldi régió esetében is, ahol összesen 12 felterjesztett döntési javaslat utólagos ellenőrzését rendelte el a miniszter úr.
Szeptember eleje óta azonban a bizottságok munkája gyorsult, és újabb hét központi és regionális pályázat esetében megtörtént a pályázók kiértesítése. Lezárult több döntést megelőző ellenőrzés is. Így az elkövetkező hetekben már szerződéskötésekre kerül sor, amelyek aláírása elsősorban attól függ, hogy a pályázók mennyi idő alatt tudják beszerezni a szükséges dokumentumokat, amelyek szerződésben előírtak.
A jövőre vonatkozóan a pályázatok elbírálási és intézési idejének csökkentését a tárca részéről fontosnak tartjuk, ezért a szerzett tapasztalatok alapján, ahol ez lehetséges, a szükséges egyszerűsítéseket és gyorsításokat megtesszük. Ennek megfelelően kíván eljárni a tárca a szeptember 17-én meghirdetett, a HACCP-rendszer bevezetéséhez kapcsolódó eszközbeszerzésre, a vendéglátóhelyek korszerűsítésére, a falusi turizmus fejlesztésére, valamint a turizmusban dolgozók európai uniós felkészítését elősegítő oktatás támogatására meghirdetett újabb három pályázat elbírálásakor. Remélem, hogy ezek megfelelő módon fogják gyorsítani a döntéshozatalt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me