ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes agrár tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/4060. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4060/34. és 39. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri zárszó a részletes vita lezárását követően már elhangzott.
Bejelentem, hogy az ajánlás 14. pontját előterjesztője visszavonta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen, írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/4060/34. számú ajánlás 3., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 22., 23., 25., 26., 28., 36. és 37. pontjait, továbbá a T/4060/39. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15. és 16. pontjait az előterjesztő támogatja.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 1., 2., 4., 5., 12., 20., 21., 24., 27. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 343 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 13. pontjában Font Sándor a 12. § (3) bekezdésében a hegyközségi törvény 17. § (2) bekezdése f) pontjának kiegészítésével új hegybírói feladatot terjeszt elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Font Sándor, továbbá Farkas Imre és más képviselők a 12. § (3) bekezdésében a hegyközségi törvény 17. § (5) bekezdésében a hegybíró díjazásának legalacsonyabb mértékét állapítja meg. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen szavazattal, 185 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 16. pontjában Font Sándor a 18. §-ban a hegyközségi törvény 35. § (1) bekezdésében módosító javaslatot tesz. Az ajánlás 17. pontjában Farkas Imre és más képviselők ezzel alternatív szövegezésű javaslatot terjesztettek elő.
Először a 16. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 168 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 17. pontot teszem fel szavazásra Farkas Imre és mások javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 18. pontjában Font Sándor a 29. § (2) bekezdésében a hegyközségi törvény 53. § (2) bekezdését módosítja.
Az ajánlás 19. pontjában Farkas Imre és mások ugyanilyen tartalmú, de egyetlen írásjel eltérést tartalmazó indítványt terjesztettek elő. Először erről döntünk. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 166 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 18. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 166 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Farkas Imre és mások Dávod, Dány és Tápiószentmárton települések más alkörzetbe történő átsorolását kezdeményezik. A javaslat magában foglalja a 30. pontot is. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 344 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
Most a 30. pontról döntünk, szintén Font Sándor javaslata alapján. Ezt a bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen, 200 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 32. pontjában Godó Lajos és más képviselők a kunsági borvidék egyes körzeteiben kezdeményeznek települési átsorolásokat. A javaslat magában foglalja a 31. és 33. pontokat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 13 igen, 345 nem és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 33. pontról döntünk, szintén Godó Lajos és Herbály Imre javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen, 343 nem és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 31. pontot teszem fel szavazásra Font Sándor javaslata alapján. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen, 189 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 34. pontban Farkas Imre és más képviselők új településekkel egészítik ki a kunsági borvidéket. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen, 338 nem és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Font Sándor a kisalföldi borrégió egyes körzeteihez és alkörzeteihez tartozó településeket határozza meg. Ez a javaslat kizárja az ajánlás 35. pontját. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 167 igen, 192 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 35. pontjában Zatykó János azt kezdeményezi, hogy Mogyorósbánya, Tát és Tokod települések a neszmélyi körzetbe tartozzanak. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen, 339 nem és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 38. pontban Farkas Imre és más képviselők azt kezdeményezik, hogy Lenti a muravidéki borkörzetbe tartozzon. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen, 341 nem és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Kérem, jelezze! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül majd sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me