PÜSKI ANDRÁS

Full text search

PÜSKI ANDRÁS
PÜSKI ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mielőtt néhány szakmai érvre reagálnék, szeretném föleleveníteni Ecsődi László szocialista képviselőtársunk szavait, aki azt mondta, hogy meg kell értetni azokkal, akik elszenvedői lesznek ennek a törvénynek. Nagyon csodálkozom ezen, mert ha egy törvény szenvedést okoz, akkor az jó eleve nem lehet.
Visszatérve a szakmai részre, elhangzott itt néhány hamis állítás arról, hogy mire ösztönöz ez a törvény. Ha megnézzük, láthatjuk, hogy valójában mire ösztönöz. Valójában arról van szó, hogy minél nagyobb a kibocsátás, minél nagyobb a környezet terhelése, annál nagyobb ennek a bizonyos díjnak a mértéke, annál nagyobb bevétele lesz a kormánynak, tehát az az érdeke, hogy minél jobban szennyeződjön a környezetünk.
A másik: a törvény teljes előkészítetlenségét bizonyítja, hogy a környezeti elemek közül egyelőre csak a levegőre és a vízre vonatkozóan készült el a szabályozás. Pont a legproblémásabb környezeti elemre, a talajra viszont csak körülbelül 2006-ra tervezik ennek a terhelési rendszernek a kidolgozását. Nos, a talajra vonatkozó terhelési díj kimaradása súlyos hatásokat fog gerjeszteni ennek a hiányos törvénynek az életbe léptetése esetén, hiszen ez a szennyvizek elhelyezésének az egyik alternatívája. Gondoljuk el, a lakossági szippantott szennyvíznek vagy az élelmiszer-ipari üzemek szennyvizének az elöntözését fogják alkalmazni, tehát a környezet további szennyezése várható.
Továbbra is az a véleményem, hogy ez a törvénytervezet csak egy újabb sarc a lakosság felé.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me