ARNÓTH SÁNDOR

Full text search

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Folytatnám akkor Kósa képviselő úr gondolatmenetét, aki azt mondta, hogy ez nem környezetvédelmi célú törvényjavaslat.
Én azt mondanám, hogy nem is foglalkoztatáspolitikai célú, ugyanis sehol nem látszik az, hogy ez a pénz visszakerülne az önkormányzatokhoz, hiszen az önkormányzatok hihetetlen nagy hiánnyal küszködnek, tehát nem lehet kiosztani segélyként a csökkent képességűek foglalkoztatására. Ilyen nyom ebben a törvényjavaslatban nincs sehol, tehát teljesen félrevittük a dolgot.
Ez a törvényjavaslat valóban sarctörvény. Éppen ezért kell nekünk, egyéni képviselőknek felemelnünk a szavunkat, hiszen ez az én szülőföldemről, a Sárrétről konkrét tőkekivonást fog jelenteni. Konkrét tőkekivonást fog jelenteni a cukorgyárból, a KITE-ből, a NAGISZ-ból, az összes többi cégből és az összes többi kisvállalkozásból, amiből van több száz vagy esetleg több ezer. Ez nem szolgálja az érdekeinket, nekünk ez a törvényjavaslat nem jó, ugyanis az állam nem tesz semmiféle olyan beruházást, amiből bármit is visszakapnánk! Tehát ez nem jó nekünk, sem az önkormányzatok nem részesednek belőle, sem a vállalkozók, sem a vállalkozások nem részesednek belőle.
Akkor mitől jó ez nekünk? Ez sima sarcolása a Sárrétnek. Tehát éppen azt nem szolgálja, aminek elnevezték. Nem szabad ezt tovább csinálni, mert ezeket a peremvidékeket, legyen az Bihar, legyen az Sárrét vagy éppen Dél-Magyarország éhségkaréja, nem szolgálja, hanem tönkreteszi: innen mindenki csak fizetni fog, és semmit sem fog visszakapni. Nem lehet ezt tovább csinálni, nem lehet tovább sarcolni az embereket!
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me