DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Azt gondolom, e két törvény tárgyalása kapcsán, mindjárt az elején néhány dolgot tisztázni kell, mielőtt félremennének a dolgok. Önök globális felmelegedésről, fenntarthatóságról beszélnek, meggyőződésem, messze nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent a fenntarthatóság, tudniillik, ha e két törvény a fenntarthatóság jegyében született, akkor messze van a tökéletestől, messze van attól, amelyik megfelel ennek a kitételnek.
Önök ezzel a két törvényjavaslattal nem tettek mást, mint a környezetvédelmet és a természetvédelmet arcul csapták. Arcul csapták formálisan, és arcul csapták tartalmilag is. Formálisan: elég, ha arról beszélünk, hogy Kis Zoltán államtitkár úr kénytelen végighallgatni a Pénzügyminisztérium államtitkárát… (A termet elhagyni készülő dr. Kis Zoltánhoz:) Nem megszólítottam, államtitkár úr, menjen csak nyugodtan. (Dr. Kis Zoltán elhagyja az üléstermet.) Tehát nem a környezetvédelem viszi ezt a két, globális felmelegedésről, illetve fenntarthatóságról szóló törvényjavaslatot, ami mélyen környezetvédelmi és természetvédelmi. Azt gondolom, hogy ez így lett volna helyes, de nem a jó gazda, hanem a behajtó az, aki ezt a két törvényt jegyzi, ebből következik az is, hogy a törvényben hihetetlen összevisszaságok vannak. De lesz még időnk, államtitkár úr, rá fogok mutatni tételesen, hogy melyek azok, amelyekhez önök nem értenek és úgy nyúltak hozzá.
Nos, tisztelt államtitkár úr, minden adót, minden emelést, minden díjat később a lakosság fog fizetni, ne csapjuk be egymást; akkor is egyébként, ha a Fidesz által elveiben támogatott, “szennyező fizess!” elvet bevezetjük. Csak nem mindegy, államtitkár úr, hogyan! Ezt egy hatástanulmány mutatja be, amelyik arról szól, hogy mitől lesz olcsóbb a környezetvédelem globálisan, és mitől lesz jobb a környezetvédelem globálisan. Nos, ez a hatástanulmány hiányzik, és azt gondolom, enélkül az emberekkel úgy elfogadtatni egy új adó bevezetését, hogy ezt önök nem mutatják be, mitől jobb, azt gondolom, hogy nem lehet. Nagyon szomorú vagyok azért, hogy ehhez önök a környezetvédelmet és a természetvédelmet eszközként használják föl.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me