DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A legelső kétpercesben arra szerettem volna felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ne beszéljünk mellé még akkor sem, ha a beterjesztő nem az, akinek lennie kellene. Két környezetvédelmi törvényről van szó, keményen környezetvédelmi hatásokat kellene keresnünk.
Nos, tisztelt képviselőtársaim, azzal, amit Gúr Nándor képviselő úr elmondott, egyetértünk. A szennyezettség mértéke olyan, amilyen, csökkenteni kell. Tessék nekem mondani egyetlen paragrafust, egyetlen helyet, ahol ez bekövetkezik, ahol a két törvény ezt eredményezi, hogy itt eredmény van, itt előrelépés van! (Gúr Nándorhoz:) Ön is azt mondta, hogy javíthatja, racionalizálhatja - tehát feltételes módba tette mindannyiszor. Azt gondolom, ezt nehéz elfogadni, nemcsak ellenzékben, tisztelt képviselőtársaim, lehet érezni önökön, hogy önök sem hiszik el.
(12.20)
Hogyan hinnék el, amikor az energiaadónál teljesen mindegy, hogy a villamos energiát miből állítjuk elő. Tessék mondani, milyen fenntartható elvnek felel az meg, hogy lignitből, szénből, olajból, bármiből lehet villamos energiát előállítani, egyenértékű a vízenergiával, az atommal, és még sorolhatnám. Tessék mondani, milyen fenntartható elvvel esik ez egybe, nem is beszélve arról, hogy a költségeket tovább fogják görgetni.
Tisztelt Orosz Sándor Képviselőtársam! Azt gondolom, minden törvénynél, ahol valamit szeretnénk elérni, az első lépéssel indulunk. Ezzel ön nem mondott újat. Mi nem azt várjuk önöktől, hogy miért nincsenek a célban a rajtnál. Nem; mi, ha figyelt, a következők miatt veregettük meg a vállukat: egyrészt elfelejtettek futócipőt felvenni, másrészt a célnak háttal állnak, az ellenkező irányba indultak. No, erre szerettük volna felhívni a figyelmüket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me