KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A korábbi hozzászólásaimban reagáltam az ellenzék azon igényére vagy kérdésére, hogy miért pont most kell ezt az adónemet bevezetni, és elmondtam azt, hogy miután Magyarország ’94-ben aláírta a társulási megállapodást, gyakorlatilag egy folyamat része; egy jogalkotási folyamat, amely közelít az Európai Unió jogrendszeréhez. Elméletileg feltételezhető egy olyan helyzet, hogy Magyarország mindaddig alkalmazza a saját jogrendjét, amíg teljes jogú tagjai nem leszünk az Európai Uniónak, és aztán rajtaütésszerűen 2004. május 1-jétől pedig átvesszük automatikusan azokat az jogszabályokat, amelyek az európai jogrendben ma elfogadottak.
Úgy gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez az út nem járható. Egyszerűen képtelen lenne egyrészt a magyar társadalom, másrészt a magyar gazdaság egyik pillanatról a másikra átvenni ezt a szabályrendszert. Egy folyamatos alkalmazkodási folyamatnak vagyunk részei. Egyébként is jó néhány jogszabályt fogadtunk el az elmúlt hetekben, hónapokban vagy években is, amelyek zárórendelkezései között az szerepel, hogy hatályba lép a jogszabály a csatlakozási szerződés aláírását követően vagy a csatlakozás bekövetkezésekor. Ettől függetlenül is vannak ilyen jogszabályok.
Tehát arra a kérdésre, hogy miért pont most, és nem lehetne-e ezt elhalasztani egy későbbi időpontra, úgy gondolom, hogy figyelembe kell venni a csatlakozási szerződésben vállalt kötelezettségeket, és annak függvényében dönthető az el, hogy van-e erre lehetőség vagy nincs.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me