LENÁRTEK ANDRÁS

Full text search

LENÁRTEK ANDRÁS
LENÁRTEK ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! A kormánypárti képviselők legutóbbi felszólalásai azt mutatják, végre egy óra vita után eljutottunk oda, hogy elismerik azt, hogy ez az energiaadóról szóló törvény majd terhelni fogja a végső fogyasztót, vagyis a lakosságot. Ha igazak az önök számai, akkor az is igaz, hogy ezek egy évre vetítetten 11-14 milliárdos összeget jelentenek évente az országban. Egyetérthetünk azzal is, hogy lesz olyan tétel, amit be tud építeni az árba az adott energiafelhasználó, és lesz olyan, amit nem tud beépíteni.
Most egy példán szeretném bemutatni, a Mátrai Erőmű Vállalat példáján, ahol kiszámolták ezt. Ez az ő esetükben 1 milliárd forint többletterhet jelent egy adott évre vonatkoztatva; lesz, amit beépít, lesz, amit nem. Hogyan hat ennek a hazai vállalatnak a versenyképességére az, ami nála marad? Gondolkozzanak el! Teljesen egyértelmű, hogy ezzel a hazai vállalatokat sújtjuk.
Van egy olyan aspektusa ennek a törvénynek, amelyről itt most kevesebb szó esett, de véleményem szerint nagyon fontos. Vagy kevesebb fejlesztési pénzeszköz jut ennek a cégnek arra, hogy továbbfejlessze a tevékenységét, vagy pedig a foglalkoztatásban érezteti majd ez a hatását. Egyik válasz sem jó abban a régióban, ahol ez a cég működik.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me