PARRAGH DÉNES

Full text search

PARRAGH DÉNES
PARRAGH DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen személy szerint is azonosultam és egyetértek azokkal a véleményekkel, amelyeket kisebbségi bizottsági véleményként megfogalmaztam itt a vita elején. Azonban a vita hallgatása során mégis majdhogynem örülni kezdtem, hogy ez a törvénytervezet bekerült a tisztelt Ház elé, ugyanis a kormányzó képviselőtársaink oly vehemensen próbálták védeni ezt a törvénytervezetet, hogy számos olyan környezetvédelmi elhivatottságról tettek tanúbizonyságot, amelyet környezetvédőként igazán örömmel hallottam. A legfőbb öröm, hogy ebben a Házban végre a képviselők, főleg a kormányzópárti képviselők a környezetvédelem ügye iránt elhivatottak. Nos, ez már mindenképpen haszna volt a mai vitának.
A kérdés most már csak az, hogy a tisztelt képviselőtársaim a további törvényalkotásban is megtartják-e ezen környezetvédelmi érzékenységüket, mondjuk, a költségvetés megvitatásakor hasonlóan fontosnak tartják-e majd a környezetterhelés csökkentését és a környezetvédelem támogatását. Mondom ezt mindazért, mert az előzetes hírek és a megkapott költségvetési tervezet szerint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium azon kevés minisztériumok egyike a kettő közül, amelynek a többi minisztériummal ellentétben csökkenni fog a költségvetése. Kérdezem a képviselőtársakat, hogy akkor ott a költségvetés megalkotásakor, a környezetvédelem és a vízgazdálkodás támogatásakor tudnak-e ilyen mértékű elhivatottságról tanúbizonyságot tenni, vagy csak addig tart ez a környezetvédelmi elhivatottság, ameddig egy új adó bevezetését indokolni kell.
Még egy apró dolog: ha mindez így van, akkor miért kell az adó-visszaigénylés technikáját bevezetni, miért nem lehet azon közintézményeket, távhőszolgáltatókat eleve adómentessé tenni, amelyek ebben a törvénytervezetben szerepelnek?
Köszönöm szépen.(Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me