TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Teljes mértékben egyet kell értenem Pap János képviselőtársam felszólalásával. Ez az energiaadónak vagy ökoadónak nevezett páros, a környezetterhelési díj és az energiaadó egyáltalán nem szolgálja a környezetvédelem céljait.
Ez teljesen világosan és egyértelműen bebizonyosodott a bizottsági vitában is, a Környezetvédelmi Minisztérium semmilyen szakmai érveléssel nem állt fel, semmilyen környezetvédelmi indoklással és személlyel nem vett részt a vitában.
Közgazdasági helyettes államtitkár magyarázta, hogy miért kell bevezetni. Mert ez a költségvetési oldal megalapozottságát segíti - mondta. De arról nem beszélt, hogy a környezetvédelem megalapozottságát mi segítené vajon. Talán az önök által kiadott tájékoztató - amely sajnálatos módon a bizottsági vita után jött, a minisztérium készítette írásos formában - mutatja egyértelműen, hogy a 4,6 és 6 százalékos áremelés mit jelent. Az önök szempontjából csak és kizárólag lefölözést.
Két új adónem bevezetésénél illett volna, sőt törvény szerint kötelező lett volna hatástanulmányt mellékelni. Ez nem történt meg. Erre a Pénzügyminisztérium képviselője a levegőből vett adatot mondott, hogy olyan 11-14 milliárd forint bevételre számolnak. Amikor rákérdeztünk, hogy miért, megismételte, hogy igen, 11-14 milliárdra. Fogalmuk nincs, hogy miért számoltak ekkora bevétellel, mert ez csak és kizárólag az adóprés egyik eleme (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amit 2004-ben be kívánnak vezetni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me