TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Csak gyorsan tisztázni szeretném, hogy Kovács Tibor képviselőtársunk mire gondolt azzal, hogy a kiotói szerződésben vállalt kötelezettséget teljesítjük ezzel, mert elég rendesen összekeveredik itt az energiaadó meg a kiotói kötelezettség, mert az energiaadó nincs befolyással erre. Mindannyian tudjuk, hogy a kiotói kötelezettség a szén-dioxid-kibocsátásról szól. Ha kicsit utánanézett volna, akkor ön is tudná, hogy az energiaadó bevezetése nem segíti elő a szén-dioxid-kibocsátás korlátozását, hanem egész egyszerűen ez egy lefölözés.
Azt, hogy ilyen gyengén tudja védeni, megértem, mert igazából a lakosságra háruló adóterheket nem lehet védeni. Csak próbált volna meg felkészülten érvelni amellett, hogy az energiaadó bevezetése miért szükséges Magyarországon... Hivatkozik az uniós kötelezettségvállalásokra, holott ezt már az elmúlt vitában is elmondtam, és mindannyian tudjuk, hogy az Unió mint lehetőséget teszi fel, és nem kötelezettséget. Ha önök minden lehetőséget a lakosságra, a polgárok nyakába terhelnek, akkor az fog történni, hogy a jövő évben az aranytojást tojó tyúkot önök levágják, és se tyúk, se tojás, az állami bevételek drasztikusan vissza fognak esni, mert az adózási morál erősen visszazuhan. Ezért nem tudja az ellenzék ezt az ökoadó-rendszert bevezetni, ami igazából nem is rendszer, mert ez két elem.
A harmadik eleméről pedig azt nyilatkozta az előterjesztő a bizottsági vitában, hogy majd jövőre beterjesztik a termékdíjat, és majd így válik rendszerré. Hát akkor most még ne beszéljünk rendszerről, most adóprésről beszéljünk!
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me