DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ma már tudhatjuk, hogy Kulcsár Attila egy piramisjátékot űzött, egy olyan piramisjátékot, ahol a tevékenység a tőzsdézés eredményétől teljesen függetlenül magas hozadékot fizetett a kiváltságos ügyfeleinek. A kifizetések forrását új pénzek bevonása jelentette. Bár a piramisjáték több éve folyt, közpénz a rendszerbe csak a Medgyessy-kormány alatt került a volt K&H-s pénzügyminiszter közreműködésével. Ez a piramisjáték akkor omlott össze, amikor a PSZÁF, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének vizsgálata feltárta egy részvényvásárláshoz kapcsolódó ellenőrzés során, hogy a részvények szabálytalan felvásárlásához közpénzeket használtak fel. Kulcsár Attila piramisjátéka ekkor omlott össze, Kulcsár Attila ekkor esett pánikba, és kereste a kapcsolatot olyan személyekkel, mint például a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője. Az állásából azóta felfüggesztett főigazgató a találkozókról eddigi ismereteink szerint tájékoztatta Tóth András nemzetbiztonsági államtitkárt és Lamperth Mónika belügyminisztert is.
Az elmúlt héten azonban megtudhattuk, hogy a találkozókról tájékoztatta önt is. Sőt, a főigazgató elmondása szerint ön újabb találkozókra hatalmazta fel a tábornokot, aminek eredményeként további három alkalommal találkozott vele Ausztriában az ön felhatalmazása alapján.
Ezek után tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól, hogy milyen információkat küldött önnek Kulcsár Attila Ausztriából, és milyen információkkal rendelkezik Kulcsár Attilától a brókerbotránnyal kapcsolatban Kiss Péter miniszter úr. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me