GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a törvényjavaslatban egy kis terjedelmű módosítást terjesztek elő. Egyszerűen elintézhetném azzal is, hogy van egy joghézag, amit meg kell oldanunk a határőrség érdekében, de engedjék meg, hogy azért néhány mondattal ezt körülírjam.
A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény hatályon kívül helyezett egy paragrafust, amely a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény határőrségre vonatkozó szabályainak alkalmazását rendelte el a határőrség hivatásos és szerződéses állományára. A kialakult helyzet miatt szükségessé vált a határőrségre vonatkozó szabályok különös részének az újraszabályozása, amelyre a köztisztviselőkről szóló 2003. évi XLV. törvényben került sor. Az új szabályok kidolgozásakor, illetve parlamenti elfogadásakor keletkezett ez a bizonyos joghézag, amelyre hivatkoztam, a rendőrségre és a határőrségre vonatkozó szabályok között. Ez a joghézag tette szükségessé a már említett fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény 255. §-ának egy új (3) bekezdéssel történő kiegészítését, amely megteremti az összhangot az említett jogszabályok között, és biztosítja az egységes alkalmazást a rendőrségnél és a határőrségnél is.
A javaslat egy további, 2. §-t is tartalmaz, amely viszont a túlmunka díjazására vonatkozó korlátozó rendelkezést indítványozza hatályon kívül helyezni. Ez a javaslat is a szabályok azonos alkalmazását szolgálja, lehetővé téve a pótlék folyósításának egységesítését.
Ezen indokok alapján tisztelettel kérem önöket, hogy ezt a kis terjedelmű módosítást fogadják el, és szavazatukkal támogassák.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me