DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szalay Gábor elhangzott véleményére hadd utaljak már: útépítésre az elmúlt kormány idején költségvetési sorokon elköltött pénzeket fölrójuk, de azért mindenki nagy örömmel ment el mind a szekszárdi híd átadására, mind a további útszakaszokra is. Előszeretettel szokták mondani, hogy 300 milliárd forint lett elköltve, hogy egy kilométer autópálya sem lett átadva. De önök átadják most, úgy, hogy nem is költenek rá 300 milliárdot, mert az jó helyen el lett költve a múlt években. Az igazság ezt is megkívánja, ha nem akarunk demagógok lenni.
De egy kicsit hadd legyünk már: kérem szépen, hasonlítsuk már össze az Állami Autópálya Kezelő Rt. 13 milliárdos ügyét. Az jó helyre költötte a pénzét, amikor a K&H-nak küldte át? Tehát a kettő közül, azt hiszem, mégiscsak jobb, ha utat építünk, és nem a brókerek járdáit próbáljuk meg előmozdítani, de erről majd még később lehet beszélni.
A másik: a polgári kormányt sokszor az a vád érte, és most is itt elhangzott Kékesi Tibortól is, hogy hiánnyal adta át a gazdálkodást. Azért nézzük meg azt, hogy mi történt, hiszen mégiscsak voltak többletek is, és ezek a többletek és hiányok együttesen kiegyenlítették volna, ha önök nem tesznek rá most már plusz 3,8 százalék körüli hiányt még az év végén, az utolsó két napjában még sikerült 250 milliárd forintot elkölteni. Azt is tegyük hozzá, hogy ez nem lebecsülendő kérdés.
A harmadik gondolat, talán érdemes elmondani, amiről nem nagyon volt itt szó, de majd a jövő év és az azt követő évek nagy csodáját várjuk, hogy az európai uniós pénzek hogyan lesznek felhasználva. 2002-ről mélyen hallgatott a miniszter úr nevében felszólaló államtitkár úr és mindenki önök közül, hogy bizony 36 százalékos a PHARE-felhasználás, tizenegynéhány az ISPA, és a SAPARD-ról gyakorlatilag, legalábbis a mezőgazdasági bizottság jegyzőkönyve szerint nem is voltak hajlandóak beszámolni. Szerintem ez egy külön vizsgálat tárgya lehet a következő általános vita szakaszában. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me