VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Két dologra szeretném még a figyelmet felhívni, amit a hozzászólásomban is idéztem. Ez a gazdaságpolitika valóban inkonzisztens. Átláthatatlan, követhetetlen, és a vállalkozók számára érthetetlen. Idéztem a számokat, az Európa-hitelből eddig 96-ot bíráltak el, a Smart Hungary programból pedig 14 vállalkozóval kötöttek szerződést. Ez bizony édeskevés, tisztelt képviselőtársaim! Hogy ebből hogyan lesz gazdasági növekedés, hogyan lesznek beruházások, azt egyelőre nagyon nehéz látni.
Itt van egy másik példa az inkonzisztens gazdaságpolitikára. Ma már a kormányzaton belül is versenyeznek egymással a tárcák, hogy ki milyen előrejelzést ad. Elhangzott Font Sándor képviselő úrtól is, hogy a Pénzügyminisztérium megalapozatlanul 4-4,5 százalékos növekedést jelzett erre az esztendőre. Látjuk, 2,4 százalék volt a második negyedévben a növekedés. De most már nemcsak a Pénzügyminisztérium vitatkozik a kormány nevében a kutatókkal, elemzőkkel, közgazdászokkal, hanem most már a Gazdasági Minisztérium is.
Itt van a kezemben, hogy ezentúl a GKM is rendszeresen ad, publikál adatokat. Ezek az adatok ellentmondanak a Pénzügyminisztérium számításainak is. Tisztelt gazdaságpolitikusok, döntsék már el a kormányon belül, hogy most a Gazdasági Minisztérium prognózisa szerint, vagy a Pénzügyminisztérium prognózisa szerint fognak dolgozni, mert nem mindegy. Nagyon sok vállalkozó beruházása, fejlesztése, munkahelyteremtése múlik az önök előrejelzésén, számításain.
Végül pedig, kedves Kuncze Gábor, nagy figyelemmel hallgattam az ön hozzászólását. Engedje meg, hogy mégis az SZDSZ egyik ügyvivőjét idézzem, aki azt fogalmazta meg, hogy a kormány megbukott. És ehhez még azt tette hozzá, hogy szakmailag és politikailag tarthatatlan, amit László Csaba csinált. Nem velem van tehát önnek vitája, hanem a saját pártbeli társával, ügyvivőjével is vitája van ebben a tekintetben.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me