GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is úgy gondolom, hogy előrehoztuk a következő napirendi pontot, az agrár- és vidékfejlesztési hivatallal kapcsolatos vitát. Egy megjegyzésem lenne falugazdászügyben: mi soha nem kívántuk és nem is fogjuk kívánni a falugazdászoktól, hogy politikai komisszár szerepet töltsenek be, és én azt hiszem, hogy ez a mostani átalakítás közel nem erről szólt. Lehet, hogy volt olyan terület, ahol nagyobb létszámban érintette a változás a falugazdászokat, de például a mi megyénkben soha semmilyen konfliktust nem okozott, hiszen hál' istennek ők eddig is azt csinálták, ami a dolguk, és remélem, ezután is azt fogják.
A hozzászólásomban is elmondtam, hogy ezt a törvényjavaslatot a szakbizottság egyhangú szavazással általános vitára alkalmasnak tartotta. Ami kérdések itt felmerülnek, annak egy része arra vezethető vissza, hogy néhány képviselőtársam kicsit túlmegy ennek a törvénynek a hatályán, és már a végrehajtási utasítás kategóriájába is belebonyolódik. Természetesen ez nagyon fontos dolog, és én is azt gondolom - ha jól emlékeznek, el is mondtam a hozzászólásomban -, hogy úgy kell elkészíteni azokat a dokumentumokat, amit majd az őstermelőknek a bejelentkezéshez el kell végezni, hogy ez náluk ne okozzon zavart.
Azt javasolnám én is, hogy térjünk vissza az eredeti törvényjavaslathoz, és hagyjuk abba ezt a politikai vitát, amit az ellenzéki képviselőtársaim generáltak a törvény kapcsán.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me