DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Sajnos, Tóth kolléga, azért nem mondható el erről a szabályozásról, hogy európai szintű, pláne most, az Európai Bíróság döntése alapján. Csak zárójelbe teszem: ha jól emlékszem, a munka törvénykönyve 200 órában maximálja, a kollektív szerződés 300 órát tesz lehetővé a túlmunkát illetően.
Pont a készenléttel kapcsolatosan, miután az Európai Bíróság azt mondja, hogy az egészségügyben, tehát a munkahelyen töltött idő már ügyeletnek számít, függetlenül attól, hogy most pihen vagy nem, a készenlét is a jelen formájában azt mondja, az egészségügyi tevékenységi ideje számít bele, azért a kettő között itt is óriási ellentét van. De hangsúlyozom, ahogyan én is mondtam, és ahogyan Gógl miniszter úr is mondta, ez a törvény egyik legneuralgikusabb része, ebben egyetértünk.
Ez május 1-jétől lép életbe. Semmi nem indokolja azt, illetve bőven van idő arra, ha abban a felek egyetértenek - márpedig egyetértenek, a készség erről az oldalról mindenféleképpen megvan -, hogy az érdekvédelmi szervezetekkel, a köztestületekkel együttesen a politikai pártok szakemberei üljenek le, tárgyalják végig, és úgy, ahogyan a vezérszónoklatom végén már mondtam és ahogyan most Gógl miniszter úr is mondta, valóban, egy kódexszerű rendezés formájában, ha nem is hosszú távon - hisz az egészségügy, az orvostudomány olyan mérhetetlenül gyorsan fejlődik, hogy vélhetőleg éveken belül túllép minden ma még érvényes szabályozáson -, de mindenféleképpen megnyugtató módon lehetne ezeket a kérdéseket rendezni.
Ha valaki azt hiszi erről a törvényjavaslatról, hogy ez európai szintű, akkor azért azt kérem, olvassa el gondosan, gondolja végig az egészet. Azért ettől picit még messze vagyunk.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me