BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Imént felszólalt szocialista képviselőtársaimnak valószínűleg nagyon homályos képük van a költségvetésről és a költségvetési gazdálkodásról. De hogy érthetőbb legyen, elmondok egy háztartási példát; valószínű, hogy szocialista képviselőtársam érteni fogja. Ugyanis ha az ember lakást vásárol, arra sincs még előirányzata, csak tervezi, hogy majd törleszti szépen a lakást. Ha pedig véletlenül az a fiatal házaspár elválik, akkor lehet mondani azt, hogy fedezet nélkül vásároltak hűtőt meg sok egyéb mást, de ott van a vagyon, és el tudják rendezni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kötelezettséget alkalmasint két-három évre szoktak vállalni, és előre is, hiszen a beruházások nem egy költségvetési évben valósulnak meg. Ezt azért illene tudni egy parlamentben, hogy kötelezettséget vállal a kormány előre, és sok egyéb mást.
Ha már beszélünk előirányzat nélküli kötelezettségvállalásról, akkor, tisztelt hölgyek, urak, én csak emlékeztetek mindenkit arra, hogy amikor a gázközművagyont voltak szívesek eladni, hogy megkárosítottak minket, településeket annak idején! Annak idején a polgári kormánynak kellett rendezni ezt a zechet. Sok milliárdot kellett fizetni.
Tisztelt Hölgyek, Urak! Egy kormányváltás nem azt jelenti, hogy nem folynak tovább az ügyek. Mi az, hogy elköltötték előre a pénzt?!
Tisztelt Hölgyek, Urak! Ezek a sportcsarnokok épültek. Erre lehetett kötelezettséget vállalni, hiszen a kiírások is ilyenek. Úgyhogy én nem értem, miről beszélnek. Nyilvánvaló, hogy az, amit mondanak, csupa rosszmájúság, arrogancia és visszafele mutogatás. Erről szól a történet.
Köszönöm szépen, hogy szólhattam. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me