BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyanyám nem volt közgazdász, de köztudottan bölcs asszony volt, isten nyugosztalja. Annak idején azt mondta: kisfiam, ha az életedben sikerül megvalósítani azt, hogy amit keresel, annak felét rakd félre, abból vegyél házat, meg amit még kell, vagy hagyjál az unokáidnak is, a másik felét pedig költsd magadra, éljél; nos, nem ez történt az elmúlt évben. Mi történt? Szintén nagyanyám példájával, aki azt mondta nekem: figyeld meg, tartok csirkét, tartok tyúkot, tojótyúkot, néha levágjuk a csirkét, néha eladunk belőle, jóllakunk, a tojásból is, de egyszerre sose irtjuk ki az egészet.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az történt az elmúlt év végén, hogy az egész csirkeudvart tojásostul, tyúkostul, kotlóstul, mindent levágtak önök, és nem maradt semmi. Nem fele-fele, ahogy nagyanyám mondta, hanem kiseperték a kasszát. Azt mondták annak idején, a polgári kormány idején, hogy nem élünk jól, meg nem osztogatunk, meg nincs ennek meg annak az emelése, meg a bérek is… Azt mondtuk annak idején, hogy fele fejlesztésre, fele a gazdaságélénkítésre, másik fele jólétire. Nos, önök ezt a szabályt nagyon durván megszegték, ugyanis kiseperték év végén a kasszát. Kiseperték, és nem maradt most gazdaságélénkítésre.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tényleg különbözőség van köztünk, Füle István képviselő úr. Nem baj, de az a helyzet, hogy nekünk szolgálnunk kell azt a 10 millió embert, akit képviselünk ebben a parlamentben. És könyörgöm, lehet, hogy nem váltott meg mindent a Széchenyi-terv, eszköz, lehetőség, keret volt arra, hogy jobban éljünk, hogy fölpörögjön a gazdaság. Csináljanak valamit, találjanak ki önök! De könyörgöm, tegyék a dolgukat, mert gyakorlatilag nem mennek jól a dolgok, értsék már meg! Gazdaságpolitika pedig kell.
Miről szól még a történet? Önök úgy ígértek sok mindent, hogy nem számolták, hogy van-e a kasszában pénz. Nem csontvázak estek ki, nem is volt annyi. Annak idején, a polgári kormány idején azzal ijesztgettek minket, hogy nem jól tesszük a dolgunkat, és ígérgettek. Most tegyék önök jobban, de könyörgöm, lássanak hozzá még ebben az életben!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me