BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm. Göndör képviselőtársamnak mutatnám, ha megpróbálna erre fordulni, azt a szakmai anyagot, amelyet a Gazdasági Minisztérium “A magyar gazdaság 2001-ben” címmel adott ki. Több százezer vállalkozóról beszélt, akik nem kaptak támogatást. Nehéz úgy támogatni valakit, ha nem pályázik. 13 629 pályázat érkezett 2001-ben a Széchenyi-tervhez, ebből elbírálásra került 2373 és így tovább, nem kívánom ezt mind felsorolni. Miután Göndör képviselőtársam az előző ciklusban is képviselő volt, nyilvánvalóan ő is megkapta ezt, úgyhogy utána tud nézni.
Amit Józsa képviselő úr említett, hogy akkor milyen csekély összegűek voltak ezek a pályázatok, illetve Göndör képviselő úr is tett erre célzást, hogy csak morzsákat kaptak, kérem, adjanak nekik akkor egy nagy karéj kenyeret, de adjanak, mert akkor jobban jár, nemcsak a vállalkozó, hanem nyilvánvalóan az is, aki dolgozni kíván. Egyébként pedig szintén ebben az összefoglalóban olvasható, hogy a beérkezett pályázatok közel 90 százaléka 25 millió forintnál kevesebb támogatást igényelt, 62 százalékuk eddig 5 millió forintnál is kevesebbet. Ha a képviselő urak elolvassák ezeket az adatokat, akkor talán másként gondolkodnak erről.
Azt, hogy Fidesz közeli meg a barátok zsebét tömték tele, a legteljesebb mértékben visszautasítom. Önök között is ülnek olyan képviselők, akik eredménnyel pályáztak a Széchenyi-tervhez, igazán nem nevezhetők Fidesz közelinek. Egyébként pedig hogy mi történik a munkahelyekkel - olvassák már el néha a napi sajtót, mondjuk, olyanokat is, amelyekről igazán nem lehet azt mondani, hogy Fidesz közeliek lennének, országos napilapok, amelyek rendszeresen beszámolnak gyárbezárásokról. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me