DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én a magam részéről osztom Szalay Gábor képviselő úr számait, azok korrektek. Azt mondta, hogy körülbelül 10 ezer pályázat volt, és ezt önök a 800 ezer kis- és középvállalkozáshoz viszonyították. Javaslom, hogy viszonyítsuk a 10 ezer nyertes pályázatot a 2003-ban valamifajta pályázatos támogatásban részesült vállalkozásokhoz, és akkor rá fogunk jönni, hogy a 10 ezer bizony nagyon magas szám.
A Széchenyi-terv önmagában természetesen nem csodaszer, nem önmagában való, és nem is old meg mindent. Ebben is igaza van képviselőtársamnak, hogy a Széchenyi-terv mellett, ami jellemzően azért a közép- és a nagyobb vállalkozások pályázati rendszere volt, nagyon kellett hozzá az egyébként 1991-től futó mikrohitelrendszer, nagyon kellettek az egyéb pályázati lehetőségek.
Önöknek az lett volna a feladata, ha lett volna ezekről bármilyen elképzelésük - és ezt nem elsősorban a tárcára értem, hanem az egész jelenlegi kormányzati rezsimre -, hogy ezeket a továbbfejlesztéseket elvégezzék. Ehelyett önök ezt az egészet eltaposták. Eltaposták, híven tartották magukat ahhoz a szokásukhoz, hogy amikor önök vannak hatalmon, akkor ez az ország tönkremegy: tönkrement 1998 (Sic!) közepe felé, és ne mondják, hogy nem önök voltak, akkor a gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettest Medgyessy Péternek hívták (Göndör István: És növekedett a gazdaság, képviselő úr!), ez az ember ma Magyarország miniszterelnöke; tönkrement '94 és '98 között, és akkor önök kényszerintézkedéseket foganatosítottak, tönkrement az ország; és tönkrement 2002-ben, és önök megint ugyanarra hivatkoznak. A mások gyűlölete helyett próbáljanak meg önök is tükörbe nézni!
Köszönöm, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me