DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Hozzászólásra késztet a képviselő asszony beszéde, ugyanis abszolút egyoldalú megvilágításba helyezi a Széchenyi-tervet és az önök által követett gazdaságpolitikát.
A Széchenyi-tervről azért azt is el kell mondani, azzal együtt, hogy egyetértek önnel, a pályázók háromnegyede sikeres pályázatot nyújtott be, tehát valamilyen támogatáshoz jutott, viszont az is ténykérdés, hogy a pályázók 80 százaléka kevesebb mint 500 ezer forint támogatásban részesült. Tehát a tömegtervet sikerült teljesíteni. És van azon kívül a 27-ek klubja - vagy mondják úgy is, hogy a 800 milliósok klubja -, van 27 pályázó, aki egyedenként több mint 800 millió forint támogatásban részesült, összesen több mint 30 milliárd forintnyi támogatást vitt el. Azt hiszem, hogy ez nem az a része a Széchenyi-tervnek, amit feltétlenül a gazdaságélénkítés területére zászlóként lehet tűzni.
Tévedésben van, képviselő asszony, összességében nem csökkent a munkahelyek száma, több ezer munkahellyel több van ma, mint az önök kormányzása végén volt. Azt is szeretném elmondani, hogy 2002-ben több mint 14 százalékkal emelkedtek a keresetek, és ez nem feltétlenül az önök kormányának a munkáját dicséri. Azt a másik részét, hogy az államadóssághoz ki hogyan járult hozzá, ezt is tartalmazza a zárszámadás, szeretném elmondani, hogy ennek kétharmadát még a Fidesz időszakában sikerült elkölteni, tehát erre vonatkozóan jó lenne zárójelbe tenni a jelzős kifejezéseket.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me