ECSŐDI LÁSZLÓ

Full text search

ECSŐDI LÁSZLÓ
ECSŐDI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Érdekes ez a vita a Széchenyi-tervről, főleg azért érdekes, mert egy vetületét igazán az ellenzéki pártok nem vetik fel, illetve nem hozzák ide a vitába: ez a befektetett pénz, ami a Széchenyi-terv keretén belül lett kihelyezve a különböző vállalkozásokhoz, ma milyen bevételt jelent az állami költségvetésben, milyen gazdasági növekedési hatása van, mit jelent ez? Vagy csak odaadtunk pénzt, aminek nincs semmilyen hatása, vagy pedig mérhető ez a hatás? Ez az egyik oldala.
(18.50)
A másik dolog: azért emlékezzenek arra, képviselőtársaim, milyen tévébotrány vagy sajtóbotrány volt abból, amikor a televízióban megjelent egy csodálatos fürdőhely, hogy a Széchenyi-tervből épült, közben kiderült, hogy a Széchenyi-tervhez semmi köze nem volt, a tulajdonosa cáfolta ezt. Ha ezek annyira sikeresek voltak, akkor biztosan lehetett volna a Széchenyi-terv által támogatott beruházásokat is bemutatni, illetve azokat reklámozni.
És még egy dolog van, amit a Széchenyi-tervből ez a kormány, úgy gondolom, nagyon helyesen kivett, hogy ne politikai szint alapján legyen döntés, hanem olyan alapon történjen a támogatás, hogy életképes-e az a vállalkozás, vagy pedig valamilyen más okok miatt kap támogatást. Ezért kell ezt megváltoztatni, nem politikai alapon. A gazdaság nagyon rideg valami, ami a saját törvényei szerint működik, és ha abba a politika ilyen szinten beleavatkozik, annak az lesz az eredménye, hogy milliárdokat, 100 milliárdokat költ rá az állam, ugyanakkor a gazdasági növekedésben nem jelenik meg az eredménye, hanem továbbra is csökken a gazdaság növekedése, illetve a gazdaságot rossz helyzetbe hozza.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me