ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Talán Veres János államtitkár úrnak szólnék, ha az államtitkár úr egy pillanatra ide tudna figyelni. (Dr. Veres János: Hogyne!) Csak egész más irányba nézett. (Dr. Veres János: A fülem ott van.)
Képviselőtársam elmondta, hogy ebben az évben itt milyen átcsoportosítási tényezők vannak. Például a tavalyi évben a mi unszolásunkra kellett a környezetvédelmi, vízügyi tárcának az FVM vízügyi célelőirányzati forrását átadnia, ez körülbelül 400 millió forint.
(20.40)
Ezzel kapcsolatban tavaly is próbáltam már szót emelni, de ugyanez a probléma ebben az évben is megvan, hiszen a környezetvédelmi tárca még ma sem adta át az FVM vízügyi cél-előirányzati összegét, és ha jól tudom, a két tárca között óriási nagy vita van ezzel kapcsolatosan.
Tehát jó lenne, hogyha az államtitkár úr ebben a kérdésben úgy tudna lépni, hogy az FVM vízügyi oldala azt a forrást, amit általában a vízgazdálkodás területén azért fel kellene használni, azt mindenképpen a környezetvédelmi és vízügyi tárcától minden további nélkül megkapná, és ne úgy, mint a tavalyi évben, hogy év vége felé kapták meg ezt a forrást, és abból adódóan bizonyos felső konfliktusok tudnak kialakulni.
Ezt azért is mondtam el, mert ez egy belső probléma, és nem biztos, hogy jó, ha a költségvetés zárszámadásánál az ilyen tételekre nem figyelünk oda.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me