GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Asszony! Lassan kezdem megérteni, hogy hozzászólásának a döntő idejében miért 2003-ról beszélt, és nem 2002-ről, mert ott a bajok gyökerei bizony még a Fidesz-kormányzás következményei. Örülök - mert magamnak is kiírtam a számot -, hogy kimondta saját maga: a 900 ezer vállalkozásból kevesebb mint 10 ezren jutottak a Széchenyi-tervben valamilyen morzsához. Tehát teljesen világos és egyértelmű az ön által annyira védett kis- és közepes vállalkozók számára, hogy ez klientúraépítés volt. Az internet akkoriban tele volt azzal, hogy a bizottság egyhangúlag támogatta, de az akkori gazdasági miniszter, Matolcsy úr éppen elutasította a pályázatot.
(18.30)
Képviselő asszony, mivel tudom, hogy gyakorlata van, tegye a szívére a kezét: csak nem azt tetszik gondolni, hogy azért szűntek meg a munkahelyek, mert 2002-ben kormányváltás következett be? Ha véletlenül ezt hinné, akkor én a következőt javaslom, benne van a költségvetési zárszámadási dokumentumokban: a gazdasági növekedés, miközben önök a Széchenyi-tervről ilyen gyönyörűen beszélnek, egyfolytában csökken. Képviselő asszony, ha igaz, hogy a Széchenyi-terv élénkíti a gazdaságot, akkor most a gazdaságnak valahogy gyorsvonati sebességgel kellene fölfelé robognia. Nem igaz, lefelé ment egyfolytában.
Mivel beszélt 2003-ról, de már ez 2002-ben igaz, azzal, hogy a személyi jövedelemadóban engedményt tettünk a minimálbérnél azzal, hogy nem kell adót fizetni, azzal, hogy az egészségügyi járulékot, amelyet önök évről évre emeltek - a fix összegűt -, már csökkentettük, azzal, hogy a beruházásokhoz minden vállalkozó számára - nem egyes kijelöltek, minden vállalkozó számára - él a beruházások utáni társasági adókedvezmény és a hitelkedvezmények minden olyan vállalkozás számára, amelynek van piaci, üzleti terve, tud eredményesen gazdálkodni, lehetőség van. Ez az, ami mindenkire igaz, képviselő asszony, és ez tartozik a 2002-es zárszámadáshoz.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me