GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Folytatva a korábbiakat: tisztelt képviselő asszony, és most már hozzá kapcsolódóan Babák képviselő úr! Kérem, játsszanak csak egy kicsit a gondolattal: ez a nagyon dicsért Széchenyi-terv ebben az ütemben, amit most már Szalay Gábor is megerősített, 90 év alatt ért volna körbe. Szóval azt mondom, hagyjuk ezt már abba!
Ahogy Szalay Gábor mondta, a Széchenyi-terv nagyon jó cím volt, a közvélemény manipulálására tökéletesen alkalmas, de a gazdasági hatása, ahogy ezt Babák képviselő úr elmondta, egy-egy képviselőnek, esetleg egy kisebb településen hozott pozitív változást (Folyamatos közbeszólások a Fidesz padsoraiból.), de nekünk ahhoz fűződik érdekünk, hogy a vállalkozások döntő többsége kerüljön jó helyzetbe. Az a cikk is, amit Bernáth Ildikó olvasott, arról szól, hogy a vállalkozások döntő többségét kell helyzetbe hozni, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez a közel egymillió biztosan nem életképes, a jelentős részük kényszervállalkozás. De képviselő asszony, hadd mondjam el: mennyivel korrektebb ez a rendszer annál, hogy Budapesten, egy íróasztal mellett döntik el, hogy Nagykanizsán egy adott vállalkozónak kell vagy nem 500 ezer vagy 1 millió forint? Sokkal jobb az, amikor azt mondjuk, hogy a társasági adóját nem kell befizetni - itt megvalósul az, amit tetszik hiányolni, hogy nem kell visszafizetni. Nem kell, mert a társasági adó nála marad, be se kell fizetnie, és a döntést is saját maga hozhatja meg.
A befejező mondatom: tisztelettel ajánlom a figyelmükbe, olvassák el az ÁSZ-jelentésnek azt a részét, amelyik arról beszél, hogy azon túl, hogy diszkriminatív az elosztása, nincs elszámoltatás. Senki nem vizsgálta meg, hogy a pályázatban meghatározott célok megvalósultak vagy sem.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me