LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először Szalay Gábor szavaira reagálnék, nemcsak a mostani, hanem az előtte való felszólalása kapcsán is, amikor párhuzamot vont a Széchenyi-terv és a mikrohitel között.
Igen, sikerült, Szalay úr, a Széchenyi-tervet és a mikrohitelt kellőképpen padlóra küldeni, ki van üresítve mind a kettő, és a vállalkozások számára nem tud olyan mértékű segítséget nyújtani, mint amit a vállalkozások elvárnának tőle.
Göndör képviselő úr azt mondta, kilencven év alatt ért volna körbe a rendszer, hogy minden vállalkozás hozzájusson a pénzhez. Én úgy gondolom, a vállalkozások jelentős része nem is akart pályázni a Széchenyi-tervre.
Egy másik statisztikát is elmondanék Göndör képviselő úrnak: átlagosan hetvenévenként kerül sor egy önkormányzat átfogó állami számvevőszéki vizsgálatára.
(19.10)
Én úgy gondolom, hogy ilyen több tízéves periódusokkal nem érdemes vagdalkoznunk. És valóban - visszatérve Szalay képviselő úr szavaihoz - egysíkú lett a vita, ugyanis a jelenlegi kormánypártok kiherélték mind a Széchenyi-tervet, mind a mikrohitelt, és ezek után valóban könnyebb a semmit igazságosan elosztani a vállalkozások között.
Én úgy gondolom, hogy az egyhangúságot és az egysíkúságot föl kéne adni a kormányzó pártoknak is, és nem kéne zsigerből támadni azokat a gazdaságösztönző rendszereket, amelyek jól működtek az előző ciklusban, ilyen volt a Széchenyi-terv is, és jól működött a mikrohitel is. Természetszerűleg az elmúlt egy évben, amit önök vittek végig, számtalanszor történt olyan, hogy kiürült egy alap, és feltöltötték. Sajnos, azért az elmúlt évben az volt a dominánsabb, hogy kiürült az alap, és befagyasztották a támogatások folyósítását.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me