PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Göndör Istvánnal ellentétben én szeretném megköszönni Bernáth Ildikó felszólalását. Képviselőtársam felszólalásának csak egy részére szeretnék ráerősíteni, ez pedig a gyógyfürdők és a fürdőfejlesztési program kérdése. Tényként lehet mondani, hogy a Széchenyi-tervben az előző polgári kormányzat nagyságrendileg nagyobb támogatási összegeket biztosított erre a területre, mint a jelenlegi kormányzat.
Ausztria az előző évszázadban elhatározta, hogy síparadicsom lesz. Minden egyes lehetőséget megragadtak, megépítették a sífelvonókat, píárt csináltak ennek. Ma már, ha Európán belül bárki síelni akar menni, akkor Ausztriába megy.
A Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként úgy gondolom, hogy a gyógyfürdő-fejlesztési program, általában a gyógyvizek fejlesztése nagyon fontos kérdés, egy olyan kérdés, aminek nem szabad pártpolitikai csatározások kereszttüzébe kerülnie. Nem beszélve arról, hogy az Európai Unió környezetvédelmi és területfejlesztési bizottsága nemrégiben, másfél hónappal ezelőtt tárgyalta azt a kérdést, hogy 2005. január 1-jétől minden uniós országnak milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy azt a bizonyos kék zászlót meg tudja kapni.
Kérem a tisztelt kormánypárti képviselőtársaimat, hogy gondoljuk át ezt a területet, és miután ez egy nagy gazdasági lehetőség, és az egészségünkről és a jövőnkről is szó van, minél több pénzt biztosítsunk a 2004-es év költségvetésében erre a területre.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me