BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! Magyarországon örvendetesen csökken az abortuszok száma. A legfrissebb adatok szerint tavaly 58,5 ezer terhességmegszakítást hajtottak végre. Ez a szám lényegesen kevesebb, mint például tíz évvel ezelőtt, de akár öt évvel ezelőtt is, akkor még több mint 70 ezer volt a beavatkozások száma. Viszont még mindig sokkal magasabb ez a szám, mint a nálunk fejlettebb országokban.
Közismert, hogy a nem kívánt terhesség megelőzésének korszerű módja a fogamzásgátló szerek alkalmazása. Ha további eredményt akar elérni a kormányzat az abortuszok számának csökkentésében, akkor segítenie kell a fogamzásgátló szerek alkalmazásának szélesebb körű elterjesztését, egyrészt felvilágosító programokkal, másrészt anyagi támogatással, hogy a szegényebbek is használni tudják azokat. Mindaddig, amíg lényegesen drágább a fogamzásgátló szerek alkalmazása, mint az abortusz, nem remélhetjük, hogy az alacsony jövedelemből élők a védekezés korszerűbb módját fogják választani, márpedig az abortuszt kérők több mint fele szociális helyzetére való tekintettel nem a teljes árát fizeti a műtéti beavatkozásnak. Vagyis sokak számára lényegesen olcsóbb a műtét, mint a fogamzásgátló szerek alkalmazása.
Mindezek alapján kérdezem államtitkár asszonytól, hogy mikor lesz végre társadalombiztosítási támogatás a fogamzásgátló szerek használatához. Tisztelettel várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me