NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Megvallom őszintén, hogy számomra mára teljesen követhetetlenné vált a szocialista kormányzat álláspontja a kettős állampolgárság kérdésében. Június elején a szerb miniszterelnök, Zoran Zsivkovics úr magyar partnerével találkozva Belgrádban bejelentette, hogy támogatja a kettős állampolgárság megadását a vajdasági magyarság számára. Meglepő módon felkészületlenül érte ez a kérdés a magyar miniszterelnököt, nem is tudott válaszolni. Hosszú hónapok teltek el, amíg a magyar kormányból nem jött válasz erre a kérdésre. Majd a napokban ön és államtitkára bejelentette és telekürtölte a médiát, hogy Szerbia mégsem támogatja a kettős állampolgárság megadását a vajdasági magyaroknak. Majd ezt követően a szerb miniszterelnök megismételte, hogy tévedés, külügyminiszter úr, tévedés, államtitkár úr, jól értették, támogatja Szerbia a kettős állampolgárságot.
Valaki nem mond igazat. Tisztelt Miniszter Úr! Hadd kérdezzem meg: miért érdeke Magyarországnak, hogy meghazudtoljuk Szerbia miniszterelnökét? Ez lenne az első kérdésem önhöz.
A második kérdésem az lenne, hogy miután több tízezer vajdasági magyar aláírás összegyűlt a kettős állampolgárság mellett, akkor ön bejelentette, hogy gyermeteg elképzelésnek tartja a kettős állampolgárságot. Majd Horn Gyula azt mondta, hogy ő pedig őrültségnek tartja a kettős állampolgárságot. Hadd kérdezzem meg öntől és párttársaitól, hogy miért tartják fontosnak, hogy sértegessék a vajdasági magyarságot, hiszen - hangsúlyozom - ötvenezer ember írta alá ezt az igényt. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me