GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Úr! Budakeszin a mindennapi forgalmi torlódások megszüntetését meggyőződésünk szerint elsődlegesen az M0-s útgyűrű nyugati szektorának a megépítése jelentheti majd. De amint az a képviselő úr előtt is ismert, a várost elkerülő út tervezése önkormányzati megbízásból kezdődött meg, ennek folytatását több tényező hátráltatja. Tudomásunk van róla, hogy ez ügyben a helyi lakossági tiltakozások, valamint a Főpolgármesteri Hivatal elutasító véleménye, álláspontja változatlan: a Budakeszi út fővárosi szakaszán a főváros nem tervez bővítést, kapaszkodósáv-építést.
A 2044-es ez évi kormányhatározat értelmében az M0-s gyorsforgalmi gyűrűt szektoronként az M1-es autópályától indulva és oda zárva 2015-ig meg kell építeni. Az ez év elején elkészült tanulmányterv és az előzetes környezeti hatástanulmány megtárgyalására ez év június 26-án került sor. A résztvevők megállapították, hogy a tanulmányok eredményei alkalmasak a feladat folytatására, és van olyan konfliktusmentes megoldás, amely továbbgondolásra érdemes. A nyomvonalváltozatok végleges értékeléséhez a környezetvédelmi hatóság és szakhatóságok részletes álláspontjának megismerésére is szükség van.
Az országos területrendezési tervről szóló törvényben a nyugati szektor gyorsforgalmi útként rögzített, így a tervezés feladatát a Nemzeti Autópálya Rt. átvette, és az előkészítésre vonatkozó terveiben a projektet szerepelteti. Budakeszi főutcája, a 8102-es jelű összekötő út szélesítési lehetőségét a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht. megvizsgálta. A beruházást a 2003-2006-os évekre előirányzott regionális operatív programban szerepeltetjük (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ennek elfogadása esetén a tervezett beruházás megvalósul.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me