SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A Budakeszi út telítettsége az utóbbi tíz évben már elviselhetetlenné vált. Azok, akik arra járnak, ismerik a környék zsúfoltságát, ismerik, hogy a környéken felépülő bevásárlóközpontok, az agglomerációs fejlesztések és kitelepülések miatt manapság már járhatatlan Budakeszi. Van olyan nap reggelente, illetve esténként, amikor valaki beáll Budakeszi elején a sorba, és a végén 30-40 perc múlva tudja csak elhagyni Budakeszit.
Éppen ezért két megoldás létezik: az egyik az M0-s nyugati szektorának továbbfejlesztése és megépítése, a rövidebb és hamarabb megvalósítható pedig a Budakeszi út szélesítése, illetve Budakeszin belül egy elkerülő út építése. Önök áprilisban tervzsűrire küldték az M0-ás nyugati elkerülő szakaszának az építését. Kérdezem öntől, hogy milyen eredménnyel zárult a tervzsűri, illetve a Főpolgármesteri Hivatal álláspontja a visszacsatlakozás fogadásával szemben még mindig elutasító-e?
Ez a hosszú távú megoldás, de létezik a rövid távú megoldás is. Április 23-án írt levelében többek között azt hozta a tudomásomra, hogy tervezik a budapesti közvetlen útkapcsolat, a Budakeszi út terheinek oly módú enyhítését, hogy az ezen az úton közlekedő 22-es autóbusz haladását megkönnyítik, a buszok számára buszsávokat, illetve kapaszkodósávokat építenek ki.
Kérdezem, hogy lezárultak-e már a Budakeszi út telítettségével, illetve az út tehermentesítésével összefüggésben indított vizsgálatok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) és tervezések. Mikor zárulnak le a szakhatósági engedélyeztetések, és mikor indulhatnak el a Budakeszi út felújítási és tehermentesítési munkái?
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me