DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt hónapokban a rendszerváltoztatás óta eltelt 13 év legnagyobb sikkasztására és pénzmosására derített fényt a PSZÁF. A rendőrség már heti rendszerességgel kénytelen beszámolni a K&H brókerbotrányával, valamint az Inter-Európa Banknál történt pénzmosással kapcsolatos nyomozás állásáról.
A legfrissebb hírek szerint több tucat embert hallgattak ki a csalássorozat részleteiről, köztük neves közéleti személyiségeket és még politikusokat is. Sajnos nagyon sok a tisztázatlan kérdés a rendőrség szerepével kapcsolatosan. A szocialisták által felügyelt rendőrség szerepe kérdőjeleket vet fel az emberekben, egyre többen teszik fel a kérdést, miként lehet az, hogy a szocialisták által irányított rendőrség orra előtt sorban hagyták el az országot a legnagyobb botránnyá dagadt ügy, a K&H Equities brókercégnél és a miniszterelnök volt bankjánál, az Inter-Európa Banknál történt több tízmilliárdos sikkasztás és pénzmosás potenciális gyanúsítottjai.
Mára már nyilvánvaló, hogy Kulcsár Attila ellen a rendőrségnek a nemzetbiztonsági szolgálatoktól jelentős számú, bűncselekmény elkövetését bizonyító adat állt a rendelkezésére. Miként történhetett meg az, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által már mintegy két hete figyelt személy nyugodtan elhagyhatta az országot? Ezt a szocialisták által felügyelt rendőrség annak ellenére nem akadályozta meg, hogy a szolgálatok napi rendszerességgel jelentettek Kulcsár Attiláról. A jelentésekből kiderült, hogy Kulcsár tisztában volt tettei következményeivel, sőt magát is bűnösnek mondta. Mindezek mellett az is érdekes, hogy a szocialista kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkárának titkos találkán, már jóval a szökését megelőzően beszámolt a hatalmas botrány készüléséről. A hatóságok figyelték Kulcsár minden lépését, lehallgatták a telefonját. Bejelentette a rendőrségnek azt is, hogy külföldre távozik. A határig kísérték, feltartóztatták, majd kiengedték az országból. Érdekes, hogy a titkosszolgálatok munkájának köszönhetően a múlt hét folyamán példátlan gyorsasággal tartóztattak le ügyintézőket a fővárosi földhivatalnál. A jóval nagyobb kárt okozó brókerbotrányban pedig valami furcsa oknál fogva látványosan tétlenkednek. Az emberek furcsának találják a történteket.
Tisztelt Államtitkár Úr! A nyomozás során eddig kihallgatott személyek biztosan sok új információval szolgáltak, de az emberek kíváncsiak a következőre. Hogyan fordulhatott elő, hogy Kulcsár Attilát, aki a nemzetbiztonsági szolgálatok megfigyelése alatt állt, a rendőrség nem vette (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) őrizetbe még Magyarországon? Miért fordítottak milliókat…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me