GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár Úr! A MÁV nyár végi közlése szerint Balassagyarmat és Vésztő térségében egyfajta kísérleti jelleggel regionális vasúthálózatot alakítana ki, az érintett nógrádi és békési önkormányzatokkal közösen. Az együttműködés - újsághírek szerint - kétféleképpen valósulhatna meg.
Az első variáció szerint az önkormányzatok csupán a menetrendet határoznák meg, de az üzemeltetés egyéb feladatait továbbra is a MÁV látná el. A másik elképzelhető megoldás értelmében viszont a regionális vasút működtetése az önkormányzatok szövetségeire hárulna. A helyi vezetők véleménye szerint ugyan a feladat végrehajtása komoly erőfeszítéseket róna rájuk, többen elképzelhetőnek tartják, hogy jobban, gazdaságosabban ki tudják használni a regionális hálózatot, ráadásul közelebb tudják hozni azt a környék lakosságához, például a - nevezzük így - felhasználóbarát menetrend tekintetében.
Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném feltenni az államtitkár úrnak: hol tartanak ezek a tárgyalások, illetve, nem hárul-e túl nagy teher az önkormányzatokra a vasúthálózat üzemeltetése miatt?
Előre is köszönöm a válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me