KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Hallgatva az ellenzéki felszólalásokat, az már látszik, hogy ebben az országban semmi nem történhet, ami az ellenzék számára jó lenne. Természetesen meg is fordíthatjuk a tételt: semmi jó nem történhet, amit az ellenzék meg ne próbálna azonnal lerombolni, nehogy véletlenül valakinek jó érzése legyen egy-egy ügy kapcsán.
Ami a Postabank privatizációját illeti: az egy sikertörténet. Sikertörténet egyrészt a másfél éve megválasztott postabanki vezetők szempontjából, akik rendezték annak a Postabanknak a helyzetét, amelyiknek ismert története van, és amit önök például képtelenek voltak rendezni. Sikertörténet az ÁPV Rt. részéről, amelyik úgy tudta lebonyolítani a privatizációt, hogy abban valóban nem lehet kifogást találni, és ezzel olyan árat tudott elérni, ami a későbbiek során mindnyájunk javára hasznosul majd, és természetesen dicséri a Pénzügyminisztérium munkatársainak munkáját is.
Itt már elhangzott, hogy a Postabanknak valóban van története, ilyen a 150 milliárdos konszolidáció, amellyel kapcsolatban tényleg vannak még elszámolnivalók. Arra meg hadd emlékeztessem képviselőtársaimat, jelesül például Varga Mihályt, hogy ők el akarták adni mintegy 30 milliárd forintért - csak nem jött be ilyen ajánlat, és ezért nem adták el -, versenytárgyalás és pályázat nélkül természetesen, ahogy önök már csak szokták, mutyiban. Valóban, ami most történt, példaértékű. Ha így zajlik Magyarországon a privatizáció, sőt, ha így történt volna a múltban, akkor nem vitatkoztunk volna róla ennyit. Ezt a pénzt szétosztani természetesen nem lehet, vagyonért vagyont, vagyis valóban a vagyon növelésére kell majd fordítani, például autópálya-építések finanszírozására.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me