DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Vitaülés! Én úgy érzem, a vitaülés végéhez közeledve egy olyan nap nyertesei vagyunk, amely kapcsán a vitában több terület ügyében is egyetértünk. Egyetértünk abban, hogy az agrárvállalkozók érdekében közösen mindent meg kell tennünk.
(12.40)
A mindent megtevés között - több képviselőtársamtól idézve - első a vidéken élők tudásának gyarapítása, lehetőséget teremteni arra, hogy ismereteik alapján minél jobb pályázatokkal minél nagyobb eredményt érjenek el. Alapvető feltétel, hogy a vidéken élők számára, legalább a 250 ezer főfoglalkozású és a 2-300 ezer részfoglalkozású embernek - aki a jövedelmét mezőgazdaságból egészíti ki - integrációk eredményeként lehetővé tegyük az élhető falu, az élhető vidék további pozitív irányú megítélését. Nagyon fontos mindez azért, mert Magyarország a településszerkezetéből adódóan hosszú távon is a vidékre, a falusi településekre kell hogy alapozza a jövőjét. Meggyőződéssel vallom, hogy ha mindezt átgondolt szerkezetfejlesztéssel - a termelési szerkezetre gondolok - teszi, akkor új kultúrák alakulnak ki, ismét rangja lesz a kézimunkaerő-igényes növényeknek, mint például a kertészetben, ezen belül az ültetvényeknek.
Ez a vitanap természetesen arra is ráirányította a figyelmet, hogy a magyar mezőgazdaság nehéziparát képező állattenyésztésről rövid időn belül komoly döntéseket kell hozni. Meggyőződéssel vallom, hogy ezek a munkák elkezdődtek, és a gazdálkodók rövid időn belül érezni fogják ennek a vitanapnak a pozitív kicsengését.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me