DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, hogy Font Sándor úr valótlanságokat állított, ugyanis nem zavarják a tények az adósságkonszolidáció tekintetében. A Medgyessy-kormány valóban három lépcsőben hajt végre adósságkonszolidációt: először 1,8 milliárd forintot engedett el 1100 termelőnek, még a 90-es évek közepéből megmaradt fejlesztési alap vissza nem fizetett részét, hogy ezek a termelők is támogatást tudjanak felvenni, mert emiatt nem tudtak támogatást felvenni.
A második ütemben 60 milliárd forintot juttatott, elemikár-térítés és adósságrendezés okán, csaknem 100 ezer termelőnek. Meg kell nézni a számokat, képviselőtársam: 48 ezer termelő direktben vett fel adósságrendezési támogatást, és összesen 8500 társas gazdálkodó van Magyarországon. Az 1400 integrátor további mintegy 40 ezer egyéni gazdálkodóhoz juttatta el ezt a forrást. A 12,5 milliárd, illetve 25 milliárd forintnyi hitelre vonatkozó program pályázati felhívása most indult el - ő már tudja, kikhez fog ez a pénz eljutni.
A nagybirtokrendszer létrehozása kapcsán pedig, úgy gondolom, csak vissza kell emlékezni az önök kormányzására: 12 állami gazdaságot eladtak a klientúrának, akik valóban nagybirtokosok lettek, és csak a kormányváltás akadályozta meg önöket abban, hogy a termőföldet nem rendelték hozzá. Ezért követelik az állami termőföldeladásokat. Úgy gondolom, olyan problémák is vannak ezzel kapcsolatban az üzletrész ügyében, hogy önöknek az fáj, hogy ezt az üzletrészt sem tudták megszerezni, erre ugyanis önök határozatot hoztak, ezt is az önök nagybirtokosainak akarták adni, az ott dolgozó egyszerű emberek kárára.
Úgy gondolom, ez nagyon álságos álláspont, amit megközelített, és kérem, ne vezesse félre az egyszerű embereket vidéken!
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me